Mine favorit Wordpress plugins

Mine favorit WordPress plugins

Der er nogle helt bestemte WordPress plugins som man bør installere på sit website, og jeg har herunder samlet mine favoritter. Ved nogle af dem er alternativer som er på samme niveau, men det her er dem jeg selv benytter mig af, og med argumenter for hvorfor det er, at du bør bruge de samme. 

SEO by Yoast

Før Yoast rigtig fik printet sig selv ind i historiebøgerne omkring WordPress svor alle til plugin’et All in One SEO. Det er efterhånden meget længe siden jeg har hørt nogen sige det siden Yoast rigtig kom på banen.

Jeg tror det er svært at finde en eneste guide eller liste med de vigtigste WordPress plugins, uden at SEO by Yoast er i blandt. Og jeg er selv helt vild med det her plugin, og er det første jeg installere på alle mine websites – så derfor står det også først i denne artikel.

Man har med WordPress muligheden for at få en rigtig god basis søgemaskineoptimeret opsætning, men det kræver at der sker nogle ændringer efter standardinstallationen. Yoast’s plugin klarer stort set det hele for dig, og gør det både nemt og smart når du skal skrive titles og meta descriptions til dine sider og blogindlæg.

Læs mere og hent dette plugin

BackWPUp

De fleste der har prøvet at miste noget fra deres computer ved hvor vigtigt det er at tage backups – og med BackWPUp kan du få det gjort enkelt, nemt og gratis. Ved opsætning kan du både få taget backup af din database med alt dit indhold, men også alle filerne på dit domæne og webhotel. Og for at gøre det hele endnu bedre kan du få din backups lagret direkte i din Dropbox – smartere bliver det ikke.

Læs mere og hent dette plugin

iThemes Security

Fordi WordPress er et så kendt og brugt system til websites og blogs, er det også attraktivt for hackere og andre triste sjæle at bruge tid på at ødelægge for os andre. Derfor er det meget vigtigt at man går op i sikkerheden af sin WordPress installation, og at udbyderen af webhotellet også har fokus på netop dette problem.

Eftersom der er et stort marked for hackere, er der også et stort marked for de som sælger værktøjer til at beskytte dit website. Og her er jeg blevet rigtig glad for iThemes Security som både findes i en gratis og betalt version, og hjælper dig med at beskytte dit website mod de mest kendte og brugte metoder til at hacke sig ind i din administration.

Læs mere og hent dette plugin

Akismet

Ligeså populært som det har været og er at hacke WordPress websites, ligeså normalt er det også at få spamkommentarer på sin blog. Og det er noget som WordPress selv har været en del af at gå i krig mod – hvilket er grunden til du finder plugin’et Akismet installeret på din blog fra start når du installerer WordPress.

Det eneste det kræver er at skulle aktiveres med en nøgle som du gratis kan oprette ved brug af deres plugin. Akismet har hjulpet mig meget, og fjernet en hel masse spamkommentarer fra mine blogs.

Læs mere og hent dette plugin

W3 Total Cache

Dine besøgende går utroligt meget op i hastigheden på de websites de besøger, og det gælder også for dit WordPress website. Derfor er det vigtigt at du får gjort dit arbejde for at få de website til at loade så hurtigt som muligt, og her kommer W3 Total Cache til din redning.

Er du mere interesseret i hastighedsoptimering, så bør du se hvordan jeg fik et hurtigere WordPress website (LINK TIL BLOGINDLÆG) ved hjælp af dette og flere af de følgende plugins i denne guide.

Læs mere og hent dette plugin

WP SmushIt

W3 Total Cache kan ikke gøre hele arbejdet når der skal optimeres hastighed på en WordPress installation. En af de store flaskehalse for mange websites er størrelsen på deres filer der skal loades af browserne, herunder specielt billeder.

Her kan WP SmushIt hjælpe dig, som er et plugin der automatisk komprimerer dine billeder på din hjemmeside, og sænker størrelsen med mange procent. Uden tvivl et plugin man bør installere.

Læs mere og hent dette plugin

BJ Lazy Load

Lazy Load er en rigtig smart funktion som gør, at billeder under folden (det som man ikke kan se ved første øjekast på en ny hjemmeside) først loader når man begynder at scrolle nedad på siden. På den måde er det som de besøgende først ser meget hurtigt loadet færdig, og de sidste detaljer bliver først indlæst, hvis den besøgende begynder at interagere med indholdet.

Til Lazy Load er BJ Lazy Load plugin’et klart det mest kendte, anbefalede og brugte i WordPress-miljøet, og der er ingen grund til at anbefale andet efter min mening.

Læs mere og hent dette plugin

WP-Optimize

En sidste ting ift. hastigheden er databasen, som i den grad også kan optimeres. Og et plugin som WP-Optimize gør det helt enkelt og smertefrit ved blot at trykke på en knap, hvorefter alt unødvendigt indhold i databasen slettes, så mere hukommelse frigives.

Læs mere og hent dette plugin

Comments Evolved for WordPress

Nu når sociale medier er blevet en så stor del af vores hverdag bør man efter min mening også give de besøgende mulighed for at kommentere med deres sociale profiler. Men hvilket medie skal man vælge, og hvad hvis de besøgende hellere vil kommentere “normalt”?

Det er intet problem med Comments Evolved for WordPress, hvor man selv har muligheden for at vælge hvilke typer kommentarer ens besøgende skal have mulighed for at give, hvilken rækkefølge de foretrækkes i og meget mere. Som du kan se i kommentarerne her på bloggen har du muligheden for både at kommentere “normalt” med WordPress, samt med Google+ og Facebook.

Læs mere og hent dette plugin

Subscribe to Comments Reloaded

Du bør give dine besøgende alle incitamenter for at komme tilbage på din blog, og interagere mest muligt med dig og dit indhold. Med Subscribe to Comments Reloaded får dine besøgende muligheden for at få mails hvis der kommer nye kommentarer på specifikke indlæg og sider, også selvom de ikke selv har været med til at kommentere.

Læs mere og hent dette plugin

Yet Another Related Post Plugin (YARPP)

At linke til andre relevante indlæg og sider på din blog er ikke kun god brugervenlighed, men også godt til interne links ift. SEO. Og her kan YARPP, eller også kendt som Yet Another Related Post Plugin, komme til din undsætning.

Her kan du selv vælge hvordan og hvor ofte/nemt YARPP skal vurdere dit indhold som relateret, samt hvordan det designmæssigt skal vises med billeder og tekst, eller kun tekst etc.

Læs mere og hent dette plugin

Broken link checker

En god idé når man får sig en større hjemmeside er at tjekke op for om man har døde links i sit indhold – altså links som peger hen til en side som ikke eksisterer mere. Og Broken links checker gør det så nemt som det kan blive, og advarer dig (også på mail hvis du vil) om hvilke links der er døde på dit website.

Samtidig kan du direkte fra plugin’ets side i din WordPress administration ændre disse døde links og fjerne dem, uanset hvor på dit website de befinder sig. På den måde behøver man ikke lede efter dem blandt sine sider og blogindlæg, men hurtigt og nemt fixe problemerne direkte fra et interface.

Læs mere og hent dette plugin

Simple 301 redirects

De fleste af os vil komme ud for, at man gerne vil ændre en URL (hjemmesideadresse), eller at en side skal slettes fra et website. Og for at sikre sig, at de besøgende ikke lander på en tom side, eller at den værdi Google ser fra denne side mistes, så skal man redirecte disse besøgende fra et sted til et andet. Det gør Simple 301 redirects nemt og sikkert for dig, uden at du skal ændre kode og lignende i din .htaccess-fil.

Læs mere og hent dette plugin


Synes du jeg har glemt nogle plugins, eller er der andre alternativer du hellere vil bruge? Lad mig endelig høre om dine erfaringer i kommentarerne herunder.

Læs mere om emnet:

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner - 1 stemme(r), gennemsnit: 5.00 ud af 5


Loading...
Shares 0
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
6 replies
 1. Kasper Højriis
  Kasper Højriis says:

  Super gode plugins alle sammen, bruger dem selv.
  Har længe brugt W3 Total Cache, men er stille og roligt begyndt at skifte den ud med WP-Rocket på alle mine websites, det er det en fantastisk plugin der virkelig kan gøre underværker i forhold til W3 🙂

  Svar
  • Anton Hoelstad
   Anton Hoelstad says:

   Hej Mia,

   Jeg er faktisk helt enig med dig, specielt efter de lavede en opdatering her forleden. Noget nyt jeg selv er begyndt på er, at først køre alle billeder igennem Kraken.io, og dernæst uploade dem her på bloggen, og køre dem igennem Smush-It. På den måde ender man med et super optimeret resultat 🙂

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *