Mine 6 uger lange rejse for at få oprettet en erhvervskonto

Min 6 uger lange rejse for at få oprettet en erhvervskonto

Hvis I ikke allerede har opdaget det, så sprang jeg ud som selvstændig her i januar 2015, og dertil skulle jeg som så mange andre bruge et holdingselskab, hvortil man også skal bruge en erhvervskonto. Og det var bestemt lettere sagt end gjort – og jeg vil nu give dig min meget frustrerede historie om processen.

Du vil meget hurtigt finde ud af, at jeg i den grad ikke har været tilfreds med oplevelsen hos min bank, og den langvarige og besværlige opgave det har været for mig. Men for at undgå mudderkast, og at fokus bliver taget væk fra problemet, og man peger fingre af en specifik instans, vil jeg ikke give dig navnet på min bank. Jeg kan sige så meget, at det er én af de to største banker i Danmark – og så er det vidst også specifikt nok.

Har du ikke selv skulle oprette et holdingselskab, eller kender du bare ikke til proceduren, så vil jeg lige kort forklare den herunder. I princippet er det nemlig rigtig simpelt, eftersom mange advokater (hvis ikke dem alle) har pakkeløsninger til netop dette formål.

Jeg købte min pakke hos NEMadvokat, som bestemt er en anbefaling værd. Lav pris og fantastisk service, samt hurtig eksekvering – hvad mere kan man ønske sig?

Det hele krævede at jeg udfyldte nogle informationer på deres website i deres formularer. Når de var blevet bearbejdet fik jeg mig nogle oplysninger (selskabsmappe etc.), og skulle vælge hvor meget der skulle indskydes i mit selskab – og dette beløb skulle midlertidigt overføres til advokaten.

Først når man har disse oplysninger med CVR nr., selskabsmappe etc. kan man få lavet en erhvervskonto hos sin bank – åbenbart. Ikke fordi det var et problem, men jeg tænker selv, at hvis jeg var banken ville jeg da være interesseret i at lave en midlertidig konto hvor pengene kunne komme over hurtigt, og så kunne informationerne vente til når selskabet var helt oprettet. Men det er slet ikke mit hovedfokus er, eller der hvor det reelle problem jeg ser ligger.

Efter at advokaten havde gjort hele sin del af arbejdet, startede min 6 uger lange rejse for at få oprettet en erhvervskonto. Og her tænker du sikkert at det var fordi jeg er ung og skal låne penge, at jeg stod i RKI eller noget tilsvarende besværligt for banken. Men det er slet ikke tilfældet.

Jeg havde alle pengene selv, og skulle ikke låne en krone (hvilket jeg heller aldrig har). Jeg havde rigeligt tilbage på min opsparing til fremtidige uforudsete udgifter, og har altid været en god betaler, og betalt alle mine regninger til tiden. Ikke fordi dette skulle være argument for nogen særbehandling overhovedet – men jeg havde dog forventet mere end det jeg oplevede efterfølgende.

Det hele starter med, at jeg ringer til min bank for at få sat processen i gang. Det får jeg meget hurtigt besked om ikke kan lade sig gøre, da man skal være fysisk til stede for at kunne få lavet en erhvervskonto. Det skal man, fordi man skal igennem en eller anden form for test hvor man svarer på spørgsmål om hvad man skal bruge pengene til, og sikrer sig mod at de skal bruges til hvidvaskning etc.

Jeg tager derfor ned i banken der er tæt på hvor jeg arbejdede på det tidspunkt, men finder ud af at de der ikke er i stand til at oprette konti, og da slet ikke en erhvervskonto. Og der er det for sent for mig at besøge en af de filialer der rent faktisk kan, fordi det var kort før lukketid.

En af de følgende dage besøger jeg en ven efter arbejde, og nær ham ligger en af de største filialer for min bank i København. Og her tænker jeg, at det af alle steder må være muligt at få oprettet en erhvervskonto. Men det var desværre ikke tilfældet, for da det endelig blev min tur efter en halv times kø, får jeg nu af vide at jeg skulle have bestilt tid til en så “stor opgave”. Og for at gøre det værre fik jeg også besked på at gøre det i den filial jeg var tilknyttet, selvom jeg over telefonen fik af vide at det var ligegyldigt.

I vrede forlader jeg stedet, og overvejer direkte at skifte bank. Det kan da ikke være rigtigt. at det skal være så besværligt at få lavet en erhvervskonto, når det bare er en konto man skal bruge, uden at låne så meget som en krone?

I den efterfølgende uge besøger jeg så den filial jeg er tilknyttet, og får her svaret på de spørgsmål som banken kræver inden oprettelse. Herefter tager det dem en uge at oprette kontoen, og yderligere en uge for at give mig de sidste informationer jeg skal bruge, for at kunne logge ind på kontoen i netbank etc.

Totalt set har det taget mig lidt mere end 6 uger at få oprettet en simpel erhvervskonto – og synes I på nogen måde det er i orden? Jeg er i hvert fald ikke tilfreds med hvordan procedurer som disse, i en stor og velanset bank, kan være så modarbejdende for nyopstartede iværksættere.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner - 3 stemme(r), gennemsnit: 5,00 ud af 5


Loading...
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *