Lynhurtig Google indeksering af dit website

Lynhurtig Google indeksering af dit website

Når man har brugt meget tid på at skrive noget nyt genialt indhold, som man bare vil have verden skal se – og gerne så hurtigt som muligt, så er det vigtigt at Google hurtigt opdager siden, og får den inkluderet i deres indeks. På den måde kan andre finde den når de søger efter emnet, og leder efter netop din artikel, guide, infografik – eller hvad det nu måtte være. Men hvordan kan man sætte gang i processen, og sørge for at Google indekserer dit website eller en ny side hurtigt? Det fortæller jeg dig i dette indlæg. 

Brug af XML sitemap

En af måderne hvor du kan sikre dig, at Google opdager dit website, selv om du ikke har linket til den, er ved brug af et XML sitemap. Bruger du fx WordPress kan Yoast SEO plugin hjælpe dig her, og automatisk sætte et XML sitemap op for dig. Det eneste du så skal gøre er, at tilføje den til din Google Search Console – ja, det der engang hed Google Webmaster Tools.

Har du ikke allerede sat det op er det vidst ved at være på tide. Har du gjort det kan du tilføje det til din konto ved at:

Tilføj et XML sitemap

Post på Google+

Det er tidligere blevet testet, hvor hurtigt Google indekserer links postet på deres eget sociale medie Google+ – og det går normalt ualmindeligt hurtigt. Jeg har før selv testet – og det tager ikke mange sekunder før du har udgivet en helt ny artikel, delt linket på Google+, til at du kan finde netop denne side i Googles indeks.

Bed om crawling via Googles Search Console

Via Googles Search Console – det der engang var kendt som Google Webmaster Tools – kan du bede om at få en specifik side crawlet af Googles robotter, og evt. også alle de links som den pågældende side peger hen på. Dette er også en meget effektiv metode til at bede Google direkte om at kigge på en ny side, og inkludere den i deres indeks.

Bed Google om at crawle dit website

Få et link fra en side med meget trafik

Det bedste du kan gøre er at få et rigtig godt og relevant links fra en stor side, med masser af trafik (og gerne masser af autoritet også). Jo større en side, jo mere trafik det får, og specielt jo mere populært websitet er hos Google desto bedre. Ved fx at lave en tråd på Amino hvor du spørger om feedback på din nye guide eller artikel, og udgiver spørgsmålet med et link kan du med garanti få Google til hurtigt at kigge på din side, og inkludere den i deres mange milliarder resultater.


Har du andre gode tips til hvordan du har sikret dig lynhurtig Google indeksering? Skriv endelig løs i kommentarerne!

Læs mere om emnet:

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner - 2 stemme(r), gennemsnit: 5,00 ud af 5


Loading...
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
2 replies
  1. Dennis
    Dennis says:

    Som altid er vi jo enige, Anton – dog, så kan man også opnå hurtigere crawling ved at benytte sig af Google Chrome, og gå ind på en side. Google’s værktøjer stjæler jo generelt dataen fra brugerne, og hvis jeg nu går ind på et nyt website/ ny side (med Google Chrome), som endnu ikke er cachet af Google, så vil der faktisk også hurtigere ske en indeksering.

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *