Hjælp ikke Amino - du risikerer at miste din karma

Hjælp ikke Amino – du risikerer at miste din karma

Jeg havde en meget mærkelig oplevelse på Amino for nogle måneder tilbage, da jeg tilfældigvis opdagede at nogen havde valgt at kopiere hele Amino-websitet over på et andet domæne, under navnet “delsolgolf.com”. Det har været noget jeg har overvejet at skrive om længe, og nu har jeg så endelig besluttet mig for at gøre det. 

Citat af Martin Thorborg

Men lad os komme til sagen. Som I jo nok selv tænker, er der to problemstillinger i at nogen vælger at lave en 100% identisk kopi af en virksomheds website.

Kopi af Aminos forside

Først og fremmest er det direkte forkert (og direkte ulovligt antager jeg), men derudover risikerer man også en straf af Google med en så direkte overtrædelse af deres retningslinjer om duplicate content. Det er med garanti ikke sundt for Aminos SEO, selv om det nok i virkeligheden vil gå mest ud over kopi-sitet.

Google indekseret kopi af Amino

I stedet for blot at grine af det, eller ryste på hovedet, valgte jeg at oprette en forumtråd på Amino i kategorien “Information om og fra Amino”, med titlen “Kopi af Amino på delsolgolf.com”. Her beskrev jeg problemet, og hvordan jeg havde opdaget det, uden direkte at linke til domænet der havde kopieret deres website, men skrev blot domænenavnet.

Amino tråd

På under 12 timer er der kommet 8 svar, og jeg har fået 6 anmeldelser af 5 stjerner. Indlægget er blevet tager seriøst, administrationen hos Amino er blevet underrettet, og en moderator har været forbi og kommentere at man har fundet manden bag websitet, og at kontaktinformationen er blevet overdraget til Aminos support. Tydeligvis et indlæg som har betydning for ikke mindst brugerne af Amino, men så sandelig også menneskerne bag servicen.

Med de 6 anmeldelser på 5 stjerner fik jeg det højeste antal karma point på et enkelt indlæg jeg nogensinde havde oplevet – hele 53 point. Kender du ikke til Amino og brugen af deres community, så får man point for sine kommentarer og indlæg, og får man gode anmeldelser stiger antallet af karmapoint.

Omvendt kan man få negative karma point (altså med et minus foran), hvis brugerne giver én dårlige anmeldelser for sine kommentarer eller indlæg. Og disse 53 point gjorde, at jeg strøg til tops for kategorien for de sidste 30 dage, hvor jeg nu lå foran selveste Martin Thorborg.

Top 1 karmaliste på Amino

Så vidt jeg ved, kan disse point ikke bruges til noget som helst, andet end at man kan se sin total i sin profil, og at det kan give en indikation hvor aktiv og vellidt man er i forummet. Og de betyder ærligt talt ikke noget som helst for mig heller, men pointen med dette blogindlæg kommer nu.

Efter disse kommentarer blev mit indlæg pludselig slettet, mine karma point var forsvundet, og jeg var røget helt ud af deres topliste for kategorien. Altså valgte man fra Aminos side, at fjerne min tråd, som kun var oprettet for at gøre dem en tjeneste, som resulterede i at jeg mistede den gode karma jeg havde fået.

Ikke længere i top x karmaliste på Amino

I må endelig ikke tro, at dette er noget der bekymrer mig meget, eller frustrere mig. Jeg synes bare det er lidt opsigtsvækkende, at jeg gør noget for at være flink overfor et team der står bag en service jeg bruger, for så bagefter at få slettet min karma, bare fordi de ikke synes det stiller dem i et godt lys. Jeg som bruger synes da ikke dårligere om Amino, bare fordi nogen har været så frække at kopiere deres website og smide det op på et andet domæne.

Men er problemet opstået internt eller eksternt?

Det er et godt spørgsmål – og jeg kan ikke give dig et direkte svar. Jeg håber så sandelig at det kommer udefra, og at det er en der har været lidt for kreativ med sit website. Men problemet kunne også sagtens være sket af en medarbejder. Ikke fordi det er direkte relevant for dette blogindlæg, men i og med at de slettede min tråd, kunne man godt overveje om det var en intern fejl der skulle skjules.

Hvordan jeg opdagede det

Ret tilfældigt faktisk. Jeg kiggede i min Google Webmaster Tools for denne blog, og fandt ud af at delsolgolf.com havde et link til mit website. Det var ikke noget jeg kendte til, så jeg gik selvfølgelig ind på domænet og tjekkede det ud – og her var der så en tro kopi af min profil fra Amino, hvori jeg har et link til domænet her.

Herunder kan du se en indekseret kopi af min Amino profil fra Googles webcache.

Kopi af Amino profil

Og under her kan du se en site-search på delsolgolf.com med mit navn, og se flere af de tråde jeg har svaret på.

Google indekseret kopi af min Amino profil

Du kan se en indekseret version af tråden i billedet herunder.

Tråden på Amino

Det meste af deres indhold (både min tråd på Amino, men også selve domænet med kopien) er blevet fjernet fra Googles index – dog er det stadig muligt at finde nogle af de cachede versioner. Men derfor er det heldigt at jeg har taget en masse screenshots 🙂

 

 

 


Hvad synes du om at Amino fjerner et indlæg der ikke stiller dem i dårligt lys, men som til gengæld gør, at jeg fremover ikke vil være lige så villig til at hjælpe dem hvis jeg opdager et andet eller lignende problem?

For en god ordens skyld vil jeg gerne nævne, at dette indlæg skal tages med et gran salt. Jeg er ikke sur, fornærmet eller har et had til Amino – men blot forundret over deres tilgang til en problemstilling som denne.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner - 3 stemme(r), gennemsnit: 5,00 ud af 5


Loading...
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *