Guiden til hvordan du finder de bedste gratis billeder

Guiden til hvordan du finder de bedste gratis billeder

Du er bestemt ikke den eneste der er interesseret i muligheden for, at finde gode gratis billeder til dit website, pressemeddelelser, artikler eller lignende. Jeg har selv gjort mig meget i, at finde nogle websites jeg benytter ofte for, at få fat i noget lækkert billedemateriale – og i dette blogindlæg får du listen over mine absolutte favoritter – stederne med de bedste gratis billeder.

Pexels.com

Nummer 1 på listen er og bliver Pexels.com. Her finder du nogle virkelig gode billeder – og selvom udvalget af muligheder ikke er det største, er det her altid det første sted jeg kigger, når jeg skal bruge nye billeder.

Billedekvalitet: 9/10
Udvalg: 7/10

Unsplash.com

Kan jeg ikke finde noget i første forsøg, hvilket i den grad sker når der er tale om denne disciplin, så går jeg til næste på listen – Unsplash.com. Jeg vil vove den påstand at kvaliteten her er lige så høj som hos Pexels – dog er udvalget lige en smule mere snævert.

Billedekvalitet: 9/10
Udvalg: 6/10

Stocksnap.io

I mere eller mindre samme omgang som jeg kigger efter billeder hos Unsplash tager jeg også et kig hos Stocksnap.io. Her er både udvalg og kvalitet stort set på det samme niveau som hos nummer 2 på listen – og de kunne derfor lige så vel være byttet rundt. Dog er kvaliteten lige en anelse lavere – som dog bliver vejet op af et større udvalg.

Billedekvalitet: 8/10
Udvalg: 7/10

Pixabay.com

Sted nummer fire jeg kigger er på Pixabay.com. Her er udvalget større end på både Pexels og Unsplash, men til gengæld er kvaliteten også svingende.

Billedekvalitet: 7/10
Udvalg: 8/10

Gratisography.com

Et rigtig middelmådigt sted, men som alligevel indeholder ganske mange unikke billeder er hos Gratisography. Et middelmådigt website får en middelmådig karakter, og får æren at være placeret i midten af denne liste som nummer 5.

Billedekvalitet: 5/10
Udvalg: 5/10

Picjumbo.com

Nummer 6 på min liste er Picjumbo.com som i den grad har ganske fine billeder i fornuftig kvalitet – men udvalget kunne bestemt være bedre. Det er bestemt ikke alle kategorier de dækker – men dem de dækker gør de det til gengæld godt.

Billedekvalitet: 8/10
Udvalg: 3/10

Stokpic.com

Kvalitet der er højere end gennemsnittet, men stadig i den lave ende på denne liste. Stockpic.com har et ganske fornuftigt størrelse bibliotek af stock photos – men kvaliteten er meget svingende.

Billedekvalitet: 6/10
Udvalg: 7/10

Magdeleine.co

“Hand-picked free photos for your inspiration” er motto’et hos Magdeleine.co. Og som du kan gætte, bestemt ikke det første sted man kigger med denne karakter ift. udvalg. Er man heldig at de har noget inden for det du leder efter er det ofte godt – men man skal dog være heldig at finde noget.

Billedekvalitet: 7/10
Udvalg: 2/10

Google Advanced Image Search

Sidste forsøg jeg altid gør mig inden jeg vælger at betale for billeder er ved at bruge Googles avancerede billedesøgning. Her får du i den grad noget i alle slags kvalitet – noget helt forfærdeligt, og få ting kan være ganske godt.

Billedekvalitet: 4/10
Udvalg: 9/10

Hvor finder du dine gratis billeder henne? Del endelig i kommentarfeltet herunder!

Læs mere om emnet:

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner


Loading...
Shares 0
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *