Google AdWords for små & mindre virksomheder

Hvis du står i en situation som ejer af eller ansat i en mindre virksomhed, og overvejer om hvorvidt du skal begynde at benytte Google AdWords marketing til at finde flere kunder, så er du bestemt ikke alene. Google har netop udgivet resultaterne fra en ny undersøgelse som viser, at 47% af de mindre virksomheder slet ikke kender til deres muligheder for at annoncere online, og at 29% slet ikke mener at det er relevant for deres virksomhed. 

Her er der virkelig tale om et uudnyttet potentiale, og det er synd, for det betyder at mange mindre virksomheder går glip af mulige kunder. For selv om deres kunder er online, og leder efter dem eller en tilsvarende virksomhed, så kender de stadig ikke til dette mulige marked som de går glip af.

Det er helt forståeligt at man som virksomhed uden nogen erfaring med markedsføring på internettet, finder det overvældende at skulle bruge tid på at sætte sig ind i det, og investere både tid og penge i noget som man ikke kan være sikker på giver profit. Men der er alternativer til at kunne komme godt i gang, både uden at skulle bruge en masse tid på det, og samtidig også få mulighed for at teste det af, uden at skulle investere mange penge i det.

Jeg vil selvfølgelig foreslå at man selv prøver at sætte sig ind i det, i hvert fald bare så man har en smule forståelse for konceptet. Her kan min guide om Google AdWords være brugbar. Men har man som virksomhedsejer ikke tid til selv at skulle sætte det op, og vil man gerne have hjælp til at komme i gang, findes der stadig flere alternativer.

Find en freelancer

En mulighed man kunne vælge er at finde en freelancer. Det kan man gøre på blandt andet Amino, hvor flere iværksættere vil byde på en opgave som denne, at sætte en mindre AdWords konto op for en mindre virksomhed. Her er der tale om en mindre opgave, som ikke kan tage mange timer, og finder man en freelancer med en timeløn i den lavere ende, bliver det ikke en stor omkostning.

Lad os sige du kan finde en freelancer der tager 300 kr. i timen ex moms, og som kan sætte det op for dig på 2-3 timer, så er der tale om mindre end 1.000 kr. for den del. Google AdWords priser som denne har de fleste råd til, og det er ikke meget andet annoncering du kan få igangsat med en så lille investering.

Husk dog på at en lav timeløn ikke nødvendigvis er en god ting. Lad os sige at en konsulent til 300 kr. i timen ex moms kan færdiggøre en opgave på 10 timer til 3.000 kr. En anden konsulent med langt mere erfaring og teknikker der sparer ham tid tager 600 kr. i timen ex moms, men skal kun bruge 4 timer på opgaven – altså en pris på 2.400 kr. ex moms.

Jeg kan også sagtens sætte en konto som denne op – er du interesseret i at høre mere så kontakt mig endelig.

Anskaf dig et gavekort fra Google

Google udgiver ofte gavekort til nye annoncører, og kan være helt op mod 1.400 kr. i gratis annoncering. Det er en rigtig god start for en mindre virksomhed, og her kan få testet systemet af, og se om det giver nogle nye kunder. Kontakter du et bureau har de ofte flere gavekort liggende til nye kunder, men her kan deres pris for opsætning og optimering være højere end hos en freelance konsulent.

Et alternativ er at oprette en forumtråd på Amino, og spørge efter om nogle har gavekort til overs som de vil give væk. Jeg har set disse emner masser af gange, og de iværksættere som ikke kan bruge deres egne, fordi de allerede er startet med AdWords, giver dem gerne væk til andre nye annoncører. Ellers vil jeg foreslå dig at ringe til Google, og høre om det er noget de kan give dig som nystartet.


Er du nyopstartet AdWords annoncør, eller overvejer at blive det, og har du spørgsmål til systemet, brugen af det eller lignende, så hold dig ikke tilbage med kommentarerne herunder. Jeg hjælper gerne, og guider dig på rette vej – og skal du bruge konsulent hjælp af mig så lad os tage en snak.

Læs mere om emnet:

5/53 ratings

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *