Forskellene mellem SEM, SEO, PPC & SEA - og hvorfor der opstår forvirring

Forskellene mellem SEM, SEO, PPC & SEA – og hvorfor der opstår forvirring

Jeg har efterhånden hørt flere eksempler på lidt forvirring omkring forskellen på de mange forskellige forkortelser og termer inden for Online Marketing og Google optimering. Det har ført til dette korte, men forklarende blogindlæg, hvor jeg vil vise dig forskellene på begreberne, samt hvorfor denne forvirring er opstået. 

PPC – Pay per Click

Med PPC menes der former for annoncering som betales via en klik pris – deraf navnet Pay per Click. Mange refererer det også til alle former for Biddable Media, som både kan indebære retargeting, annoncering med Google AdWords og Bing Ads, Facebook etc.

SEO – Search Engine Optimization

Søgemaskineoptimering er til for at få mere trafik gennem organiske søgeresultater, og drejer sig derfor kun om de naturlige resultater – ikke de betalte. Denne teknik består overordnet af to opdelte discipliner, On-Page og Off-Page SEO. Vil du læse mere kan du læse min komplette guide til søgemaskineoptimering her.

SEA – Search Engine Advertising

Med SEA menes der annoncering i søgemaskiner, her fx Google AdWords og Bing Ads. Og selvom betegnelsen er kendt, er den ikke brugt af mange. Derfor vælger de fleste at bruge betegnelsen herunder, kaldet SEM, og det er her forvirringen opstår.

SEM – Search Engine Marketing

Betegnelsen SEM blev opfattet som en paraply over de to discipliner SEO og SEA. Men fordi SEA ikke er brugt meget af befolkningen, bliver SEM ofte brugt som denne betegnelse i stedet. Dette har forvirring for nogen, men eftersom Search Engine Marketing og Search Engine Advertising begge kan forstås som annoncering i søgemaskiner, giver det egentlig meget god mening.

Forskellene mellem SEM, SEO, PPC og SEA

Læs mere om emnet:

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner - 1 stemme(r), gennemsnit: 5,00 ud af 5


Loading...
Shares 0
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *