Find dine organiske placeringer internationalt med Googles Ad Preview Tool

Amazon annoncering

Du står garanteret i den problemstilling som mange oplever når de starter med SEO, og skal til at finde sine placering på specifikke søgeord og søgefraser. Specielt hvis du står for en international SEO strategi kan det blive svært at finde sine placeringer i andre lande, og følge udviklingen af dit arbejde undervejs for at få topplaceringer på Google. 

For som vi alle ved giver Google dig som udgangspunkt personlige resultater, som er udregnet ud fra din tidligere historik, og derfor optimeret præcist mod dig og din computer når du bruger deres søgemaskine. Her kan man udgangspunkt vælge at bruge en privat browser som fx Chromes Inkognito browser, hvor man hverken er logget ind, eller har en tidligere historik.

Men når det kommer til at kigge på det med internationale briller bliver det straks mere kompliceret, eftersom Google både kigger på din ip-adresse, samt de sprogindstillinger du har valgt. På den måde kan man, hvis man søger fra Danmark via Google.de, ikke finde de samme resultater som hvis en tysker gjorde det fra eksempelvis Berlin.

Det er der en løsning på hvis man opretter en Google AdWords bruger (eller har én på forhånd). For bruger man Googles Ad Preview Tool, og vælger det land samt sprog man er interesseret i at finde placeringer på, så giver det et ganske udmærket billede af situationen. Her ville man i eksemplet før selvfølgelig vælge enten Tyskland eller Berlin som lokation, samt tysk som sprog, på Google.de.

Google Ad Preview Tool

Organiske placeringer ad preview tool eksempel

Alternativt kan man vælge det tool som Søren Riisager har kreeret, kaldet Impersonal.me. Her har man principielt de samme muligheder, men uden behov for hverken en Google profil, eller bruger tilknyttet AdWords. Tool’et var nede i en længere periode, hvilket fik mig til at ty til min gamle metode med Googles Ad Preview Tool – men nu er det igen oppe og køre! Godt at se Søren – var helt bange for du ville lade det værktøj forsvinde.

Organiske placeringer impersonal.me

Impersonal.me eksempel

Hvordan ville du finde frem til organiske placeringer internationalt? Lad mig endelig høre om det i kommentarerne.

5/52 ratings

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *