Den Stensikre Guide til at Komme i Medierne

Den stensikre guide til at komme i medierne

Det er endnu engang blevet tid til at udgive et gæsteindlæg, og denne gang har jeg fornøjelsen af at introducere Kristoffer Hjerrild til bloggen. Han vil guide jer til hvordan I kan komme i medierne, med eksempler fra hans egne succeshistorier. 

Mit navn er Kristoffer Hjerrild og jeg driver til dagligt en erotisk webshop, www.winkwink.dk som jeg har fået i medierne over 50 gange de sidste 2 år – her er mine hemmeligheder…

Som jeg har erfaret det er der 3 faser du skal gennem inden du har din historie i medierne. Helt åbenlyst er den 1 fase at finde på, samt skrive din historie. Nu skal du ikke lade dig skræmme af at ”du ikke har en god historie”.

Ikke et ondt ord om journalister – men de elsker pladder, og du kan også sagtens finde på noget pladder om din virksomhed.

Jeg sælger som sagt sexlegetøj og det ikke just noget medierne virkelig ønsker at bringe historier omkring. Men vinkler du noget korrekt kan du få ALT i medierne.

FASE 1:

Når det skriver din pressemeddelelse så er det vigtigt, at du sætter dig i journalistens sted! Lad som om du er en journalist, der skal overbevise din redaktør om, at lige præcis din historie skal bringes. Du kan med fordel bruge AVISK.  Opfylder du AVISK så garanterer jeg, at din pressemeddelelser kommer i medierne så længe du husker liiige at udføre de 2 næste faser korrekt også.
Men lad mig lige introducere AVISK, hvis du da ikke allerede kender den. Det er en forkortelse for de 5 kriterier for en artikel. Det er essentielt en journalistuddannelse på 5 ord og et kriterie for, at en historie nogensinde bliver bragt i medierne. Here goes:

Aktualitet: Din historie skal være aktuel. Det kan være helt oplagt at bruge noget der lige er sket, og allerede kommet i medierne som udgangspunkt for din historie. Jeg arbejder blandt andet selv lige nu på en pressemeddelelse som tager udgangspunkt i at Aarhus er blevet Europæisk kulturhovedstad og samtidig er den by i Danmark, hvor der bliver solgt mest sexlegetøj.

Væsentlighed: Gør historien væsentlig for andre, det er altså ikke altid så væsentligt at høre om, hvordan du startede din virksomhed, medmindre den har et ’overraskende twist’. Din historie må gerne have en betydning eller en konsekvens for læserne.

Identifikation: Læseren skal kunne identificere sig med historien. Historien skal få læseren til at tænke ’det kunne være mig’ eller ’gid det var mig’. Vi kan tage udgangspunkt i en pressemeddelelse jeg udsendte omkring en af vores sexlegetøjstestere. Læseren af artiklen kan hurtigt identificere sig med Mille, selvom de måske starter med at tænke; ’ej, hvor mærkeligt at være sexlegetøjs-tester’. Du kan altså med fordel drage en upartisk person med i din historie og derigennem gøre den identificerbar.

Sensation: Historien du skriver skal chokere læseren eller blot fascinere din læser. Tænk i overskrifter… Kan din historie ikke skabe en overskrift – så skriv en ny! Man snakker så meget om click-bait i de her dage, og lige så irriterende som det kan være, lige så vigtigt er det for om din historie bliver bragt. Skriv i overskrifter.

Konflikt: Du må meget gerne inddrage en konflikt. Der skal være nogle som står overfor hinanden, selvom det kan virke underligt at inddrage en konkurrent i din historie kan det være nødvendigt for at få historien bragt og gøre den interessant nok. Og husk på, selvom du hjælper din konkurrent så ligger i begge afstand til jeres andre konkurrenter på den måde. En konflikt kan også give din historie en spændende klik-værdi overskrift.

Når du bruger de her kriterier er det ikke nødvendigt at inddrage alle, men kan du gøre det – så øger du altså kun dine chancer for at få din historie bragt.

Mit sidste råd når du skriver din historie er …Gør dig nu umage. Journalister ser direkte igennem en pressemeddelelse du kun har brugt 2-3 timer på. Brug +5 timer hvis du ønsker at ramme nogle af de helt store medier. Hold den kort –  min tommelfingerregel er under 500 ord.

FASE 2:

Nu skulle du gerne have en idé omkring, hvad du skal have fokus på når du i den første fase skal finde på og skrive din pressemeddelelse. Lad os gå ind i face 2. I fase 2 skal du finde den journalist du tror vil bringe din historie. Du må ALDRIG bare sende din pressemeddelelse til den generelle redaktionelle e-mail, det er den største no-brainer. Gå ind på mediet. Find en journalist som har skrevet en historie der minder om din og find frem til hans mail. Der er det altså bare på med FBI-hatten og så gør brug af google søgninger på hans navn, det er ikke altid at medierne viser journalisternes mail på deres hjemmeside. Kan du ikke finde det her så prøv LinkedIn – journalist-heaven.

FASE 3:

Nu har du fundet journalisten og skal skrive en mail til ham. Her er der en gylden ’opsætning’ som virker perfekt for mig. Lad os tage udgangspunkt i en mail jeg har sendt førhen:
Du starter med at rose journalisten for en eller anden artikel, gerne den du fandt som minder om den du selv har skrevet. Du kan med fordel ofte omskrive den lidt for at lade den passe bedre på journalistens stil. Men når det er gjort indleder du mailen med følgende:

fase-3-billede-1

Nu er det tid til at du introducere, at du har selv lige har skrevet en pressemeddelelse:

fase-3-billede-2

Nu afslutter du bare mailen med en professionel og SERIØS afslutning:

fase-3-billede-3

Jeg håber du fandt det interessant og får din pressemeddelelse ud i medierne inden længe.

Held og lykke med det.

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner


Loading...
Shares 0
Kunne du lide hvad du læste, så del det endelig med andre 🙂
Share on Google+
Google+
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *