De 4 grunde til at blive iværksætter

Hjem » De 4 grunde til at blive iværksætter

Amazon annoncering

Selvom jeg er født og opvokset blandt mange iværksættere, så møder jeg stadig mange som spørger mig om hvorfor jeg dog i alverden vil være iværksætter. Som de ser det, er det ikke til andet end besvær, og man kan se frem til et liv med stress, ulykke og finansiel gæld – medmindre man er en del af den heldige promille som rent faktisk får succes. 

Det er jeg selvfølgelig på ingen måde enig i, og fordi jeg er så uenig, er det altid sjovt at tage sådan en diskussion op med andre, som er så modsat mig selv på dette område. Det er også grunden til jeg har skrevet dette indlæg, hvor jeg giver dig de 4 største grunde til at jeg gerne har villet være iværksætter lige så længe som jeg kan huske.

Fleksibilitet i dit liv

Selv om et liv hvor man er selvstændig kræver meget af én selv som person, og at gør at man skal lægge en helt anden vægt på sin karriere og mængde af arbejde end man tidligere har skullet – så kan det give en helt anden form for fleksibilitet.

De fleste iværksættere vil kunne arbejde i alle døgnets 24 timer, og kan derfor selv vælge om de vil starte med at arbejde klokken 8 eller 10, om de skal lave andre daglige pligter midt på dagen og arbejde igen om aftenen osv.

Men tag ikke fejl – man vil i klart de færreste tilfælde have et arbejdsliv fra 8-16 (eller 9-17) som så mange andre. I stedet for at arbejde 8 timer om dagen, vil du nok som minimum skulle arbejde 10 (hvis ikke 12 eller mere) – du kan bare selv være med til at bestemme hvornår du skal arbejde disse timer. Og det kan i mange tilfælde være en stor fordel.

Udbyttet er helt dit eget

Du er selv helt herrer over, hvor meget eller lidt succes du ender med at få i dit liv som iværksætter. Det er for de fleste en meget skræmmende tanke, men jeg ser klart det her som en fordel. I stedet for at skulle arbejde på en andens gode idé som fastansat i en virksomhed, så vil jeg hellere give den en ekstra skalle, og gøre noget ud over det sædvanlige for min egen virksomhed, og min egen idé.

Som lønmodtager er man mere sikker i de fleste tilfælde – det er jeg helt enig i. Men omvendt kan det også betyde for dig, som ikke sidder højest i hierarkiet, at der er nogle over dig som er med til at køre virksomheden i sænk. Og der vil man som fastansat miste sit job, selvom man har gjort et godt stykke arbejde. Det kan man som iværksætter selv modarbejde – og fejler man, kan man kun beskylde sig selv det.

Arbejd for dig selv

Det at kunne være sin egen chef, og selv bestemme det hele er en følelse der er beskrive for de som ikke har prøvet det. Selvfølgelig er det ikke helt sådan for de som starter virksomhed med andre, og derfor er flere partnere, da man her skal tage hensyn og respektere hinanden.

Men forestil dig, at du i sidste ende er den der bestemmer over hvad det er du skal og ikke skal lave. Hvornår du arbejder, hvor meget du arbejder – det hele kommer an på dig selv. Her er det derfor meget vigtigt, at man har selvdisciplin nok til rent faktisk at arbejde det der kræver, og ikke bare læne sig tilbage i stolen fordi man er chef.

Men ligesom med punktet før – det er dig der bestemmer hvad udbyttet skal være af dit liv som selvstændig. Alt (eller i hvert fald det meste) kan lade sig gøre. Du skal bare gribe chancen og få det meste ud af det – hvilket fører mig til det næste argument.

Du har alle muligheder for at skabe noget stort

Du har ingen over dig som fortæller dig, at noget ikke kan lade sig gøre, ikke vil virke, eller at man ikke er villig til at tage den chance. For det vil de fleste lønmodtagere med ambitioner føle på et eller andet tidspunkt i deres arbejdsliv. At man går glip af en helt enorm mulighed, som ligger lige foran og bare bør udnyttes.

Selv om din leder ikke nødvendigvis mener det ondt, eller han/hun ikke tror på dig, så er det alligevel ret frustrerende når man selv argumenterer for noget man synes er et simpelt valg – men at den anden parts holdning bare er “nej”.

Den vil man ikke opleve som iværksætter, da det her er dig der skal være den som skaber idéerne, tager chancerne, og udnytter alle de muligheder der er i markedet. Får du en god idé, så handler det bare om at prøve den af, og eksekvere på den inden det er for sent, og en af konkurrenterne gør det. Rammer du ved siden af, og er idéen ikke lige så god som du troede, så er det bare sådan det er. Op på hesten igen og videre til den næste gode idé.


Hvad synes du er de vigtigste årsager til at blive selvstændig iværksætter, og hvad er det der driver dig?

Læs mere om emnet:

2.6/55 ratings

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *